Gerda Bos

Coach voor professionele en persoonlijke ontwikkeling

Leef jouw leven

Op-koers vierdaagse - ontwikkel je persoonlijk leiderschap

 • Wil je bewuste keuzes maken? 
 • Wil je doorkrijgen waarom je doet wat je doet?
 • Wil je je talenten volop benutten?
 • Wil je je persoonlijke leiderschap vergroten?

Op mijn 37e studeerde ik psychologie om trouw te zijn aan mijn koers. De kennis en ervaring die ik de laatste 20 jaar opdeed als coach, psycholoog en trainer heb ik verwerkt in de Op-koers vierdaagse. Sinds 2022 organiseer ik deze 2 keer per jaar. Ik gun je inzicht in jezelf en het lef om je verlangens onder ogen te zien. Als je jouw koers durft te varen, ervaar je regie en plezier in je leven!

Wanneer is deze 'training' belangrijk voor je?

 • Als je voelt dat je je koers wilt verleggen
 • Als je behoefte hebt aan meer voldoening of plezier in je werk en leven
 • Als er een verlangen in je sluimert, waarvan je nog niet precies weet hoe je dat vorm wilt geven.

Op koers komen = meer en vaker jezelf zijn

Bij jouw unieke persoonlijkheid en talenten hoort een uniek pad als mens.  Word je bewust wat jouw missie is en hoe je die vorm kunt geven. Reflecteer op jezelf, je drijfveren, je gedrag en je verlangens. Dat maakt je effectiever in het contact met anderen. Je creëert meer invloed, stelt duidelijke grenzen en zorgt beter voor je balans. Je ontwikkelt je persoonlijk leiderschap. Zo wordt je steeds meer jezelf.

Vaak zijn we onbedoeld verdwaald geraakt:

 1. door de hoge eisen die we aan onszelf stellen
 2. door ons verlangen anderen tevreden te stellen óf
 3. doordat we ons verantwoordelijk voelen om alle zekerheden die we hebben opgebouwd in stand te houden.

Met als gevolg dat we ons minder gelukkig voelen dan we zouden willen. Relecteren op jezelf geeft je de kans nieuwe keuzes te maken in je gedrag, je werk en je relaties. Zo kom je weer op koers.

Aanmelden

Mail naar gerda.bos@kpnplanet.nl dat je graag meedoet met deze 'training' of laat weten dat je een kennismakingsgesprek wilt. Voor vragen kun je me ook bereiken via 06 21 404 621. Er zijn per vierdaagse maximaal 8 plaatsen beschikbaar. 

Resultaat van deze workshop

Na de workshop ben je je bewuster van jouw missie, je kwaliteiten en valkuilen, je wensen en de manier waarop je regie kunt houden op je werk en leven. Je weet hoe je dat pro-actief kunt vormgeven en hoe je kunt blijven leren en reflecteren.

De 3 P's: Waarom werkgevers hierin investeren

Personeelsbeleid: Als werkgever draag je bij aan bewuste, toekomstbestendige en pro-actieve medewerkers
Preventie: Medewerkers die regie en energiegevers ervaren in hun werk zijn fitter en verzuimen minder
Productiviteit: Gemotiveerde en doelgerichte medewerkers leveren veel werk en zijn goed voor interne en externe klanten.

Data, locatie en prijs

De Op koers vierdaagse vindt plaats bij Dopersduin in de duinen van Schoorl op korte afstand van het strand en de zee. We doen oefeningen op het strand en je krijgt regelmatig de tijd om al wandelend te mijmeren. Je hebt een eigen kamer met douche en wc.
De volgende startdatum is:

 • 2 juli tot en met 5 juli 2024

Prijs inclusief drie overnachtingen, zaalhuur en maaltijden: 1.995,- euro per persoon exclusief BTW. Voor particulieren is een aangepast bedrag bespreekbaar.

Programma

Het programma is intensief. Maar natuurlijk wel met rustige momenten om zaken voor jezelf op een rij te zetten, je even terug te trekken of een wandeling te maken. Tijdens deze workshop komen we regelmatig als groep bijeen, soms doe je oefeningen alleen, soms samen met anderen. We doen o.a. ervaringsgerichte oefeningen, schrijfoefeningen, maken een moodboard, doen meditaties en leren van elkaar. Regelmatig deel ik psychologische kennis zodat je jezelf en je patronen beter leert zien. Voor wie wil is er ruimte voor een individueel gesprek en natuurlijk is er tussendoor ruimte voor vragen. Dagthema's zijn:

 • Wie ben je?
 • Je verlangen en kwaliteiten herkennen
 • Vaker jezelf zijn
 • Je missie vormgeven in de praktijk van alledag.

Voor een kleurrijke brochure: download hier de pdf.

Ervaringen van anderen in 2022 en 2023

Aline, projectcoördinator:
'Toegegeven: ik reed met de nodige twijfel naar Schoorl. Had ik me niet een beetje te ondoordacht, alleen 'op gevoel' opgegeven? Wat ging ik daar eigenlijk doen? Tien minuten na de start van onze vierdaagse wist ik dat ik goed zat. Gerda weet binnen no time een veilige en heel plezierige sfeer te creëren. De groep bleek te bestaan uit stuk voor stuk leuke, interessante en lieve mensen. De omgeving, bos en duin, was heerlijk. Het was echt een cadeau om vier dagen lang even alleen bezig te zijn met mijn eigen koers. Echt, het is zó goed om 'ns vanaf een afstandje te kijken naar wat je doet, waarom je dat doet en of dat nog jouw weg is. Een APK voor jezelf, die je eigenlijk iedere twee jaar of zo zou moeten doen. De vierdaagse heeft mij geholpen een paar belangrijke beslissingen te nemen waar ik al een tijdje tegenaan zat te hikken. Ik heb de regie van mijn leven en werk meer in eigen handen. Weer goed op koers, en daar wordt een mens blij van. Dit mens in ieder geval wel.'

Frederique, hoofdconducteur NS International:
'Begin juli 2022 kwam de Opnieuw op Koers vierdaagse op het goede moment. Na een heftige periode in mijn leven (ongeval gehad) heb ik steeds zelf gezocht naar mijn balans. Echter, zo langzamerhand raakte ik meer op drift dan dat ik balans vond. Dankzij de vierdaagse met de verschillende oefeningen, wandelingen, creatieve activiteiten, gesprekken met elkaar en meditatie heb ik bereikt dat ik mijn energie weer terug vond en leerde luisteren naar mijn innerlijke stem. Het heeft mij veel gebracht. Door deze vierdaagse is het zéker gelukt om mezelf weer op koers te zetten en uitgebalanceerd verder te gaan. Dank je wel Gerda!'

Jaantje Bohnen, docent / mentor:
"Voor mij was het een warme, dierbare week met een lange, volle afdronk. Vrije en veilige omgeving met dito mensen en begeleiding. Het gezamenlijk onderzoeken en delen bracht heldere waardevolle individuele inzichten. Ik zou er een jaarlijkse exercitie van kunnen maken;)... zo fijn was het!"

Een event-organisator:
'Het waren vier intensieve leerzame dagen, waarin je het diepste van jezelf naar boven haalt. Hierdoor ontstaan er mooie en zware momenten. Het was het zeker waard om mijn doelstelling/verlangen te bereiken. Een echte aanrader om weer op koers te komen.'

Een teammanager:
'Voor mij was deze 4-daagse een unieke ervaring. Een combinatie van ultiem ontspannen en alle zintuigen op scherp. Een heel intensief onderzoek naar je eigen koers voor de toekomst met heel waardevolle inzichten en reflectie van de anderen in de groep. Voor mij de start van een nieuwe koers naar de toekomst.'

Anoniem:
"Hoewel ik er tegenop zag, zeker met vreemden, mijn ziel bloot te leggen en samen te werken in een groep waarmee je een paar dagen samen intensief doorbrengt, ging ik uiteindelijk toch met een goed gevoel naar huis. Gerda (maar ook de groep) gaf mij de ruimte om sommige opdrachten alleen en/of op mijn manier uit te voeren. Een wijze die bij mij past. De ervaringen die ik opdeed n.a.v.de opdrachten kon ik kwijt in de groepsevaluatie. Daarbij kreeg ik goede feedback van Gerda. Ook groepsleden stelden goede vragen, gaven een mening en ook feedback. Bij de afsluiting was ik zeker een aantal inzichten rijker en zag ook welke middelen mij zouden helpen naar een mooier, sterker, eerlijker en lichter leven."

Anoniem:
Tijdens de Op Koers training is me duidelijk geworden waar ik heen wil. En hoe ik daar kom. Na afloop lag er een weg voor me klaar om verder te bewandelen, die ik eerst niet zag. Gerda weet de juiste condities te scheppen om bij jezelf en je gevoel te komen."

Lilian Hulzebos, bestuursondersteuner:
"Inzicht & lol. Bij thuiskomst maakte ik gelijk een fotoboek met alle mooie teksten en foto's, om het vast te houden. Een groot cadeau om dit mee te maken en het werkt nog steeds door. Wat vind ik nu echt belangrijk? Perfect is het nooit, maar wat zijn mijn belangrijkste kernwaarden? Het hielp mij een belangrijke stap in  mijn loopbaan te nemen."