Gerda Bos

Coach voor professionele en persoonlijke ontwikkeling

Laat je overtuigen door de ervaringen van anderen

Referenties over Gerda Bos

 

De afgelopen jaren heb ik veel mensen kunnen helpen met mijn coaching, workshops en trainingen. 
Om je een indruk te geven vind je hieronder een selectie van de ervaringen van klanten, cursisten en opdrachtgevers.

Meer referenties vind je op mijn Linked-In pagina.

Referenties over Coaching (onderaan de pagina staan de referenties over workshops en trainingen)

Speedcoaching

 • Medewerker uit een onderzoeksorganisatie:
  'Gerda heeft mij in een speedcoaching van een half uur geholpen mijn vraag en de vervolgstappen daarvoor helder te krijgen. Ze stelt de juiste vragen, wist mij en mijn wensen snel te doorgronden en heeft mij in een half uur goed op weg geholpen. Daarnaast was het ook gewoon leuk om te doen. En... de eerste stappen heb ik al gezet.'

 • Iriaisha Chedi:
  'Ik heb nooit geweten dat je binnen een half uur durende sessie zoveel meer kan leren over jezelf. Ik ervaar Gerda als een betrouwbare en goed luisterende coach.'

Reguliere coaching

 • E:
  'Wanneer je te maken hebt met een instabiele periode in je leven, een traumatische ervaring, relatieproblemen, overspannenheid of burn-out, neem dan contact op met Gerda. Gerda kan je snel verder helpen en geeft je de tools die je direct in kunt zetten om je huidige situatie zo draagbaar mogelijk te maken. Gerda werkt vanuit een zo stabiel mogelijke situatie naar volledig herstel. Ik kan de hulp van Gerda aan iedereen aanbevelen en ik wens je dan bij deze ook veel succes met je herstel. Bij Gerda ben je in goede handen.'

 • Een docent:
  'Ik heb een opgeruimd hoofd en ben weer een veel leukere en betere docent. Ik weet weer wat ik zelf wil, wat ik van anderen verwacht, waar mijn grenzen liggen en welke waarden en normen ik belangrijk vind. Ik stel mezelf open en dat krijg ik ook terug."

 • I:
  "De inzichten en adviezen van Gerda hebben mij houvast gegeven om anders, voor mij beter, met lastige situaties om te gaan en deze te doorzien. Daarnaast leert ze je ook om te luisteren naar je gevoel, belangrijk voor mensen die alles met hun hoofd proberen op te lossen."

 • Hanke Mensink:
  "Tijdens de coaching van Gerda is bij mij groei ontstaan door een inzicht in eigen functioneren, waarin zij mij  heeft laten ervaren dat alleen ik degene ben die gedrag of een bepaalde mindset kan veranderen. Zij is in staat geweest om bij mij de juiste snaar te raken en heeft mij zelf hiermee aan het werk gezet en vertrouwen gegeven dat ik kan veranderen. Dit was een confronterende ervaring, maar heeft mij echt verder geholpen."

 • MJ:
  "Gerda is een heel deskundige en betrokken coach. Zij heeft een open vizier. Haar aanpak is echt op de persoon zelf gericht. Door haar heb ik mezelf veel beter leren kennen en begrijpen. Ik heb veel praktische tips gekregen hoe ik mijn werk anders kan aanpakken. Deze zijn ook heel nuttig voor mijn privéleven."

 • Martin Wolvers:
  "Ik vind Gerda een fijne partner om mee te sparren. Voor mij was het erg moeilijk om mijn eigen beperkingen te vinden en te doorbreken bij mijn loopbaanvraag. Gerda heeft me hier goed bij geholpen. Daardoor kon ik de focus leggen op wat echt belangrijk is voor mij en zoeken naar de mogelijkheden om dat in te vullen."

 • Frans van Hilten:
  "Gerda heeft mij zeer goed geholpen een ingrijpende periode in mijn leven te evalueren en meer inzicht te verkrijgen in waar ik nu sta en wil staan. Bij het vaststellen van een goede strategie voor coaching kijkt zij ook naar het karakter van de persoon. Door te wijzen op overeenkomsten en opmerkelijkheden heeft zij mij helderder naar mijn leven tot nu toe en de patronen daarin leren kijken. Onze gesprekken vonden altijd in een prettige en ontspannen sfeer plaats. Ik beveel Gerda's coaching van harte aan!"

 • Anja van de Brug:
  "Gerda is een professionele coach en een warme persoonlijkheid. Ze stelt de juiste vragen, komt snel bij de kern en geeft praktische aanwijzingen. Hierdoor zet ze je aan het denken en kom je zelf tot inzichten. Gerda heeft een open houding en straalt rust uit, waardoor er vertrouwen is en de gesprekken vanzelf gaan. Door de leerzame (wandel)sessies, verhelderende gesprekken, opdrachten, handvatten en rollenspellen, heb ik o.a. geleerd in balans te zijn met wie ik ben, waardoor ik op mijn werk beter voor mezelf kan zorgen, maar ook privé."

 • Alfred Taal:
  'Ik vond de gesprekken tijdens de wandelingen met Gerda zeer prettig. Haar positiviteit, kundigheid en warmte als persoon hebben mij weer in de goede richting gestuurd.'

 • Pieter Korstanje:
  "Gerda heeft mij op een doortastende en zeer praktische wijze  gecoacht, waarbij ik bewuster ben van mijn rol, houding en communicatie, zowel fysiek als mondeling. De bruikbare tips en feedback zijn elke dag zeer goed toe te passen. De veranderingen zijn in mijn omgeving positief opgevallen."

 • Emma L.:
  "Als jongprofessional en studente kwam corona als klap in het gezicht. Ik wist niet meer hoe ik mijn gedachten moest reguleren en hoe ik om moest gaan met angst en stress. Gerda heeft mij in een korte periode allerlei tools gegeven om hier wél mee om te gaan. Dit resulteert in het feit, dat ik tot op de dag van vandaag veel meer rust heb gevonden."

 • Ingrid de Groot:
  "Gerda heeft mij op een prettige manier geholpen om mij persoonlijk te ontwikkelen. Heel fijn als er symbolisch lampjes gaan branden, wanneer zij de achtergrond van een situatie uitlegt."

 • Marja Berendsen:
  "Gerda is een inspirerende coach die me niet alleen aan het denken heeft gezet, maar me ook geholpen heeft om mijn inzichten om te zetten in gedrag. Van de lessen die ik geleerd heb door haar coaching zal ik nog lang plezier hebben, niet alleen in mijn werk, maar ook privé."

 • Nina Albers:
  "Gerda is een ontzettend fijn mens en heeft mij fantastische handvatten gegeven om van kwetsbaarheid een kracht te maken. Ze heeft me o.a. geleerd om in professionele setting meer van mezelf te laten zien. Daarnaast weet ze waanzinnig goed de vinger op de zere plek te leggen, maar je ook een gevoel van waarde en veiligheid te geven. Ik zie haar coaching echt als een investering in mezelf."

 • Caroline Mast:
  "Gerda heeft mij geholpen, door haar professionele en oordeelloze manier van coachen, weer richting te geven aan mijn kwaliteiten. Van sommige dacht ik dat ze niet mochten bestaan. Door de coaching zijn ze in het licht gezet en horen ze bij mij." (Caroline vond na dit inzicht onmiddellijk een andere baan)

 • Conny Meerman:
  "Gerda is een betrokken, hartelijke coach die snel tot de kern weet te komen en vragen stelt die inzicht geven. Tegelijk vertelt ze er psychologische theorie bij en geeft tips over boeken om je zelf verder te verdiepen in de materie die op dat moment aan de orde is."

 • Een manager:
  "Gerda heeft mij de tools gegeven om vanuit een vergroot zelfvertrouwen de juiste stappen te zetten."

 • Dorien:
  "Mijn gesprekken met Gerda voelden altijd heel natuurlijk en veilig. Ze doorziet snel waar de schoen wringt en weet je met pakkende voorbeelden inzichten te geven, waar de handvatten logisch op aansluiten. Hiermee kan ik zeker weer stappen zetten in mijn ontwikkeling."

 • Maurice Timmermans:
  "Gerda is een lieve, zeer vakkundige vrouw die met haar zeer brede kennis mij ongelofelijk goed heeft geholpen. Ik zou het iedereen aanraden."

 • Christine Baukema, manager:
  "Gerda is een goede en persoonlijke coach, die niet schroomt om door te vragen. Ze weet moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken."

 • Roshni Sewcharan:
  "Gerda kan op een simpele korte manier beschrijven hoe je je voelt en hoe je anders naar de situatie kunt kijken. Ze is een hele warme en fijne coach, waarbij ik me op mijn gemak voelde om over persoonlijke en werkgeletareerde situaties te praten. Gerda geeft makkelijke en handige handvatten om verder te kunnen. Ze weet je te motiveren, waardoor je enthousiast uit het gesprek komt. Ik ben echt heel blij met het traject dat ik bij Gerda heb gedaan."

 • Raissa:
  "Gerda is een heel effectieve coach en zorgt voor persoonlijke verandering."

 • Een mannelijke twintiger:
  "Zowel privé als zakelijk geeft Gerda realistische begeleiding om te leren luisteren naar je gevoel. Zo blijf je dichter bij jezelf en voel je je vaker gelukkig in het leven!"

 • Manfred Vos:
  "Gerda Bos is een krachtige professionele coach die in zeer korte tijd je persoonlijke kwaliteiten gericht kan verbeteren."

 • M.:
  "Analytisch sterke coach die doorvraagt op momenten die er toe doen. Weet de vinger op de zere plek te leggen. Met een gevulde rugzak naar huis;)."

 • Monique:
  "Gerda heeft me geholpen om weer in mezelf te geloven. Ze luistert en vraagt door als het moet om tot leren te komen. Mede door haar aanpak geef ik mijn grenzen beter aan en luister beter naar mezelf. Dank je wel, Gerda!"

 • Y:
  "Mijn mindset is veranderd. Ik heb geleerd de positieve aspecten van mijn introversie te waarderen. Ik zit nu veel lekkerder in mijn vel. De coaching van Gerda heeft mij erg geholpen, zowel in werk als privé. Eigenlijk ook bij aspecten waarvan ik in eerste instantie niet eens wist dat dit nodig had."

 • Peggy Driessen:
  "Ik kwam bij Gerda terecht met chaos in mijn hoofd en hart, zowel zakelijk als privé. Ik was het overzicht en inzicht kwijt, er was teveel gebeurd. Gerda heeft me geholpen om de stapel puzzelstukjes eerst weer plat te leggen, te sorteren, te bekijken en te plaatsen. Ze liet me inzien dat alles bij mezelf begint en eindigt, zonder schuldgevoel. Op de juiste momenten werd mij EMDR aangeboden, daarbij werden de juiste vragen gesteld en kon ik weer verder. Ik ben heel blij met Gerda's talent om de juiste pijnpunten de juiste aandacht te geven. Ze heeft me op een hele fijne manier weer uit de chaos begeleid."

 • Catharine Schlette:
  "Ik heb me bij Gerda vanaf het eerste moment heel veilig gevoeld. Ik heb mijn verhaal kunnen vertellen en met haar vragen mijn stappen kunnen maken. Waar nodig heeft ze modellen en oefeningen ingezet."

 • Een medewerker uit een IT organisatie:
  "Gerda heeft me laten ontdekken dat ik mag zijn wie ik ben, onafhankelijk van wat anderen van mij vinden. Gerda heeft me laten zien hoe ik assertiever kan zijn, beter voor mijn mening uit kan komen en meer vanuit mijn gevoel kan reageren. Samengevat: Gerda heeft me middels coaching geholpen persoonlijk en professioneel te groeien."

 • J.:
  "Een doortastende coach die snel door heeft waar de knelpunten zitten. Het aanspreken van de pijnpunten is de eerste stap naar herstel van vitaliteit".

 • Iemand tijdens een coachopleiding:
  "Gerda is iemand die recht-door-zee is, ze zegt wat ze ziet. Soms is dat confronterend, maar het het is altijd vanuit een eerlijke, begripvolle en open basishouding. Ze heeft humor, is enthousiast en daarbij ook nog psycholoog. En dat laatste kan erg helpend zijn. Ik kijk met zeer veel dankbaarheid terug op het coachtraject."

 • Elly de Leeuw:
  "Fijne coach, die goed inzicht heeft in de wereld van de gezondheidszorg en de mensen die daarin er willen zijn voor de medemens."

 • Dennis:
  "Gerda heeft mij meer inzicht gegeven in mijn karaktereigenschappen en begrip gecreëerd voor hoe ik reageer op situaties. En ook hoe ik dit, waar nodig, kan bijsturen."

 • Nicky Tap:
  "Lieve warme begripvolle vrouw. Denkt en luistert mee en geeft adviezen en inzichten waar je direct mee aan de slag kan."

 • J:
  "Door de coaching van Gerda heb ik rust ervaren en kan ik beter communiceren op de werkvloer en anderen ook beter helpen. Mijn emoties heb ik ook beter onder controle en ik weet dat ik nu meer als senior verder kan groeien.

 • P.:
  "Dankzij Gerda haar luisterend oor en praktische adviezen sta ik sterker in mijn schoenen. Dat helpt me zowel privé als op de werkvloer."

 • C.:
  "Door de prettige gesprekken met Gerda heb ik geleerd mijn gedachtenpatronen te herkennen en waar nodig bij te leren sturen. Dat zal altijd aandacht blijven vragen, maar met behulp van Gerda's concrete oefeningen gaat het steeds beter."

 • A.:
  "Ik heb vele stappen gezet in mijn professionele en persoonlijke ontwikkeling. Bedankt hiervoor!"

 • Een architect:
  "Dankzij Gerda kreeg ik een duidelijke kijk op mezelf en daardoor meer zelfvertrouwen."

 • Sarita Jadoenath:
  "Gerda heeft mij de juiste handvatten gegeven om meer vertrouwen in mezelf te krijgen. Zij is oprecht geïnteresseerd in je en luistert heel goed naar wat je vraagt. Ze komt dan meestal met de juiste oplossingen."

 • Een docent:
  'Effectieve sessies waarin je snel tot de kern van de problemen komt en deze doelgericht kan aanpakken. Met veel gevoel en respect voor de kandidaat."

 • Jaantje Bohnen:
  "Open persoon, zet zichzelf naast jou en bewandelt samen het pad dat je op zou kunnen gaan. Voelt veilig!"

 • M.:
  "Gerda is een scherpe coach die je uitdaagt om naar jezelf en je gedrag te kijken. Zij houdt een spiegel voor en geeft vervolgens handvatten en voorbeelden om anders te handelen. Daardoor word je je nog beter bewust van je eigen handelen, hoe je overkomt en hoe het effectiever kan. Het feit dat Gerda psycholoog is, is absoluut van toegevoegde waarde."

 • F.:
  "De coaching bij Gerda Bos heeft mij beter doen inzien wie ik ben en waar ik goed in ben. Ik durf nu te kiezen en laat negatieve situaties zonder wrok achter me."

 • Mevrouw Visser:
  "Gerda is een spontane en enthousiaste coach. Ze heeft me heel goed geholpen bij mijn persoonlijke ontwikkeling. Daardoor heb ik een goede balans ontwikkeld in het werk en in de privésfeer. Gerda, bedankt voor alle feedback."

 • Tom Meijer:
  "Tijdens mijn opleiding voor docent Engels kwam ik erachter dat ik in de loop der jaren faalangstig ben geworden. Sommige tentamens tijdens deze opleiding gingen mij moeilijk af. Door mij inzicht te geven in mijn manier van leren en het aanreiken van diverse tools heeft Gerda mij geholpen de angst tot falen te overwinnen. Dit helpt mij niet alleen persoonlijk, maar het helpt mij ook om leerlingen die met dit probleem worstelen beter te begrijpen en te begeleiden."

 • Lieke Gerritsen, manager:
  “In haar coaching werkt Gerda vanuit de praktijk; geen lange theoretische verhandelingen, maar concreet aan de slag met praktische tips. Gedurende het coachingsproces refereert Gerda wel aan relevante theoretische kaders en waar relevant, gaat ze daar dieper op in. Dit maakt haar coaching direct toepasbaar in de praktijk en gefundeerd op haar grondige kennis en ervaring. Hierdoor is het leereffect zeer groot!”

 • Natasja:
  "Gerda is een heel fijn mens. De sessies die ik met haar heb gehad hebben erg goed geholpen. Ze heeft mensen heel snel door en kan hierdoor inspelen op jou en je behoeftes. Ze zet mensen aan het denken en denkt ook goed met je mee. De praktische gesprekken heb ik als erg leerzaam en zeer prettig ervaren."

 • Marloes, communicatieadviseur:
  "In slechts een paar sessies heeft Gerda Bos mij geholpen met praktische, direct toepasbare tips (theoretisch onderbouwd). Hierdoor ben ik effectiever in mijn werk en doe ik dit met meer plezier! Mijn zelfbeeld is nu positiever. Gerda is integer, invoelend en to-the-point."

 • Frans:
  "Gerda gaf mij direct veel vertrouwen in mezelf en in haar, waardoor ik me veilig voelde in het onderzoeken van mijn eigen gedrag en motivatie. Ik heb op een prettige manier veel over mezelf ontdekt."

 • Oesha Koendjbiharie:
  "Gerda heeft heel snel door waar je mee worstelt. Zij helpt je om daar zelf aan te werken, met goede aanwijzingen vooraf en bijsturen onderweg. Zij weet veel en beheerst veel werkwijzen, inclusief rollenspelen die veel inzichtelijk maken en geweldige tips voor goede literatuur. Ze brengt je terug bij jezelf. Heel waardevol."

 • Annette van den Bosch:
  "Het was een intens en belangrijk traject dat we samen hebben afgelegd. Gerda heeft een hands on mentaliteit en een praktische positieve instelling. Een bijzondere vrouw met veel inzicht. Ze heeft me geholpen om een betere balans te vinden in mijn werksituatie, o.a. door praktische oefeningen. Ik heb belangrijke beslissingen durven nemen. Ze maakte het me makkelijk om weer enthousiast te worden over wat ik kan en wil. Mijn energie keert terug."

 • Jeroen Mulder, manager Psychologisch Bureau Hof:
  “Ik ken weinig vakgenoten met zoveel kwaliteiten in zich verenigd als Gerda. Gerda beschikt over veel vakinhoudelijke kennis, is een zeer scherp analyticus, een snelle denker en een contactueel vaardige vrouw. Daarnaast is Gerda heel goed in staat de slag van theorie naar praktijk te maken. Gerda is een absolute vakvrouw, die bij allerhande ontwikkelvraagstukken (van assessments, tot training en coaching) in staat is mensen daadwerkelijk in beweging te krijgen. Er zijn weinigen aan wie ik mijn klantenkring zonder enig voorbehoud en te allen tijde toevertrouw, maar Gerda is er een van.”

 • EvM:
  "Ik vond de persoonlijke, maar zeer professionele aanpak van Gerda erg fijn werken. Door goed naar mij te luisteren en kijken heeft Gerda me de juiste hulpmiddelen aan kunnen bieden waarmee ik vervolgens zelf aan de slag mocht gaan. Ze stond daarbij als coach naast me, maar liet me zelf uitvinden wat voor mij wel en niet bruikbaar was. Voor mij heeft deze aanpak erg goed gewerkt, zowel privé als in mijn werk. Ik was al na een hele korte periode in staat om mijn eigen ingesleten gedragspatronen te herkennen, te begrijpen, daar adequaat op te reageren en waar nodig bij te sturen. De werkwijze van Gerda heeft er voor gezorgd dat ik mijn nieuwe inzichten, maar ook mijn oude hervonden inzichten op constructieve, positieve manier in kan zetten in mijn dagelijks leven."

 • Johannes Tuinhof, commercieel directeur
  "Gerda heeft de vaardigheden en de persoonlijkheid om bij het begeleiden/coachen van mensen tot de kern te komen. Hierbij weet ze op positief kritische wijze de aandachtspunten te bespreken en je zelf aan het werk te zetten om dit te verbeteren. Je wordt getriggerd om zelf met oplossingen te komen. Gerda's mensgerichtheid maakt dat je op een open en vertrouwde wijze met haar kan werken."

 • Een huisarts:
  "Gerda ondersteunt je met een open blik en op meerdere manieren bij je vraag."

 • Lisanne van der Wijden:
  "Prettige coach die snel tot de kern komt, weet wat te vragen en met een spiritueel 'tintje' de verdieping geeft die ik in een coach zoek."

 • Nico B.
  "Bij Gerda heb ik een persoonlijke workshop mogen volgen over pitching, branding, profilering en persoonlijke presentatie. In twee uur tijd mijn mindset veranderd, waardoor ik mezelf krachtiger kan presenteren met meer impact en resultaat. Met haar geheel eigen verrassende aanpak, bliksemsnel schakelend, confronterend, maar vooral integer en authentiek."

 • T.:
  "Gerda is sympathiek, praktisch, to the point, duidelijk, uitdagend en prikkelend (om een situatie op een andere positievere manier te benaderen/ te bekijken). Voor 4 bijeenkomsten vond ik de aanpak verrassend effectief."

 • Een medewerker van het Wellantcollege:
  "Gerda, bedankt voor de coachingsgesprekken. Je flexibiliteit, empatisch vermogen en de prettige en, indien nodig, directe manier van feedback geven hebben me bijzonder geholpen. Ik heb me begrepen en gesteund gevoeld."

 • Markus:
  "De inhoud van de coaching sluit zeer goed aan bij de praktijk."

 • M.K., Gemeente Zoetermeer:
  "Gerda is een spontane, enthousiaste en open coach, die meedenkt en zoekt naar oplossingen die bij je passen."

 • Thomas Vencken:
  "Gerda is een innemend persoon met oog voor detail. Ze kent haar vak en helpt haar cliënten vooruit op een manier, die bijdraagt aan échte (persoonlijke) groei. Of het nou gaat om deskundigheidsbevordering, intercollegiaal sparren of persoonlijke issues, Gerda neemt tijd en komt met behapbare, werkende en heldere interventies, die bijdragen aan persoonlijke en professionele groei.”

 • E.H., Zoetermeer:
  'Na de zomer merkte ik dat ik vastliep in mijn baan en niet tot een oplossing kwam. Ik heb toen contact gezocht met Gerda Bos en ben, na een intakegesprek, gestart met een coachingstraject. Mijn dilemma, dat ik mezelf te oud vond (58 jaar) om nog van baan te veranderen, werd snel onderkend en in een juist perspectief gezet. Het heeft me de kracht gegeven om stappen te zetten. Na 3 maanden had ik tot mijn verbazing een andere baan.'

Referenties over workshops, trainingen & heidagen

 • Henriëtte, Universiteit Twente over Communiceren en grenzen stellen:
  "Een waardevolle cursus die we kregen van jou. Ik ben zelden zo vrolijk uit een dag cursus gekomen. Vrolijk en ook moe. Veel inzichten, veel om over na te denken. Veel had ik al vaker gehoord, maar de manier waarop jij het bracht, gaf er net weer een andere draai aan. Hopelijk tot een volgende keer!

 • Laurien, communicatiemedewerker over 'Houd je brein vitaal':
  "Dank voor je rustgevende en inspirerende training. De manier waarop je klassikaal vertellen, samen brainstormen in breakout rooms en korte verhaaltjes afwisselde gaf me energie! Daardoor heb ik veel zin om met de stof aan de slag te gaan!"

 • Een deelnemer aan Zelfverzekerd omgaan met hoogsensitiviteit:
  "Fijne club meiden met een fantastische accommodatie en de begeleiding van Gerda was gewoon super".

 • Pauline de Jager, HRM manager van een Woningbouwcorporatie na trainingen over 'Ontwikkelgesprekken voeren' en 'Omgaan met verandering':
  "Trainingen van jou zijn altijd goed, vol inzichten en spiegels en tegelijkertijd in een prettige setting, Gerda!"

 • Deelnemers aan de online training Een vitale medewerker én mantelzorger
  - "Fijne trainer, speelde goed in op de groep. Fijn om zaken op een andere manier te bekijken of bespreekbaar te maken"
  - "Intieme training met veel eye-openers."

 • Jerimi van Laar, Head Department Legal Affairs, Erasmus University Rotterdam:
  "Gerda, dank voor je uitstekende begeleiding van onze heidag. Je raakte precies de juiste snaren om ons vooruit te helpen."

 • Erasmus MC:
  "We kregen na afloop veel positieve reacties, dus je workshop 'In Charge of Change' was een schot in de roos!"

 • Natasja Hablous:
  "Hartelijk dank voor je hulp om ons congres tot een groot succes te maken! Ik heb van veel researchverpleegkundigen en collega's alleen maar lovende woorden gehoord over je workshop 'Zet je positieve brein in'."

 • Deelnemers aan Introversie als kracht:
  -"Ik voel me eindelijk trots op mijn introverte eigenschappen".
  -"Ik heb voldoende tips gekregen om met name bij overleggen met veel mensen, zichtbaarder te zijn."
  -"Ik verwachtte informatie te krijgen over introversie, tips om hier in bepaalde situaties mee om te gaan en het uitwisselen van ervaringen. Deze zaken zijn allemaal (uitgebreid) aan de orde gekomen."
  -"De opzet was speciaal afgestemd op de introverte mens. Gerda's rustige karakter en kennis van introversie maken haar tot een heel prettige en inspirerende trainer."
  -"Gerda is een zeer prettige trainer. Ze zorgt ervoor dat iedereen zijn of haar verhaal kan doen."

 • Deelnemers aan Van perfect naar optimaal:
  - "Mooi om diepere lagen te ontdekken in mezelf. Helpt doorpakken naar de kern. En praktisch toepasbare gedachtes in te zetten"
  - "Top, Gerda brengt de informatie met zoveel enthousiasme dat ik er blij van word en gemotiveerd!

 • Deelnemers aan Blijf je brein de baas bij stress:
  - "Erg goede trainer. Gerda heeft een fijne manier om kennis en informatie over te dragen."
  - "De training was een fijne combinatie van ervaringen delen en de theorie beheersen."
  - "Fijne oefeningen. Mijn inzicht in hoe stress werkt is écht vergroot. Geeft meer grip."

 • Deelnemers aan De kracht van kwetsbaarheid:
  -"Ik heb handvatten gekregen en ben aangezet tot nadenken."
  -"Duidelijke trainer, aardig, deelt eigen ervaringen, heel goed in haar werk, professional."
  -"Leerzame training. Je wordt je weer bewust van je eigen kracht/kunnen."

 • In het blad Management Support over mijn bijdrage aan de Summerclass over Werkgeluk:
  "Gerda weet op onmiskenbare wijze een serieus onderwerp luchtig te brengen, waardoor letterlijk elke letter blijft 'hangen'. Waardering is 10+."

 • Deelnemers aan Teamleider Secretariaat:
  -"Gerda is zeer motiverend en geeft je veel zelfvertrouwen, waardoor ik zaken heb opgepakt in mijn dagelijks werk waarvoor ik voorheen regelmatig terugdeinsde. Tevens creëert ze een veilige omgeving waarin je durft om uit jouw comfotzone te stappen."
  -"Het is bewonderenswaardig hoe Gerda in zo'n korte periode kan aanvoelen wat de behoeftes zijn en waar je tegen aan loopt. Ze stelt je erg op je gemak."
  -"Gerda heeft soms aan 1 woord genoeg om exact aan te voelen hoe en wat. En daar dan een goede interactieve dicussie over aan te gaan waar je echt wat aan hebt."
  -"Gerda heeft zeer veel kennis en praktijkvoorbeelden. Ze weet een goede werksfeer te creëren waar iedereen meedoet en meedenkt."
  -"Fantastische trainer. Weet iedereen in beweging te krijgen, geeft een goede kijk in gedrag van de mens en weet jou op een ontspannen wijze je kwaliteit te laten verhogen."
  -"Ik heb veel handvatten aangereikt gekregen die ik kan toepassen in mijn nieuwe functie als teamleider, heel blij mee. Gerda is een trainer die de situatie heel goed kan inschatten, ze kan je meenemen in de beleving van de ander om zo dingen in een ander daglicht te zien."
  -"Bevlogen, grappig, voelt de groep goed aan."
  -"Wat een fantastisch mooi mens. Gerda weet iedereen goed te betrekken, geeft veel nuttige informatie en doet leuke oefeningen. Ze polst goed of iedereen de leerdoelen kan afvinken."

 • Deelnemers aan Timemanagement:
  - "Gerda heeft veel kennis, kan goed luisteren, is scherp, geeft goed advies en zet humor in."
  - "Gerda speelt in op de behoeften van de deelnemers, zorgt voor interactie, denkt mee en bespreekt interessante onderwerpen."
  - "Leuk mens! Ze gebruikt passende en gevarieerde werkvormen en materialen."

 • Margie Meulenhoff over 'Meeveranderen en regie houden':
  "Gerda weet de impact van veranderingen in het leven, bedrijf en op persoonlijk vlak goed om te zetten naar voorbeelden hoe je daarin regie kunt houden en toch dicht bij jezelf kunt blijven. Het was een zeer interatieve training. Gerda voelt vertrouwd en is open, zeer toegankelijk. Ze geeft training op een zeer inspirerende en verhelderende manier. Een goede verteller en enthousiast. Ze luisterde naar en hoorde ook echt de vragen die wij stelden."

 • Een Financiële dienstverlener:
  "Je ZZP-workshop wat super leuk, te kort en vloog voorbij. Naast feitelijke kennis en handige weetjes, heb je me na laten denken over mezelf. Ik mag weten wat ik waard ben. We kregen praktische tips en waardevolle inzichten. Ik weet weer hoe ik me verder kan ontwikkelen. En die 'pitch' verfijn ik nog en voeg ik toe aan mijn skillset."

 • Ingrid Booster, manager Advisium NH, onderdeel van 's Heeren Loo, na een inspiratiespeech van 1,5 uur aan o.a. (para)medici en gedragswetenschappers:
  "Dank je wel voor je geweldige inspirerende presentatie over veranderen in verbinding."

 • Deelnemers aan een teambuildingsdag over verandering in een zorginstelling:
  "Je levert kwaliteit. Nu kijk ik positief naar de verandering. Je zorgt voor verbinding, helpt ons onze kwaliteiten te waarderen en open en eerlijk naar elkaar zaken uit te spreken. Het was een leerzame, inspirerende dag."

 • Rosalinda Nieuwboer-Cuvalay
  "Ik heb bij Gerda de training 'Meeveranderen en regie houden' gevolgd. Zelden meegemaakt dat deelnemers zo actief mee deden! Dit kwam door de aard van de training, maar vooral ook doordat Gerda Bos voor een sfeer zorgde waarbij we ons kwetsbaar durfden op te stellen. Hierdoor konden we met z'n allen al vroeg de diepte in en werd de training nog interessanter. Mijn quote van de dag: Veranderen = durf ik te leren?!

 • Greetje van Dijk:
  "Gerda benadert het Plannen en organiseren vanuit de psychologie. Daarmee geeft ze inzicht én handvatten om aan je gedragsverandering te werken."

 • Een deelnemer aan Sterk in stressvolle situaties:
  "Een inspirerende spreekster vol kennis!"

 • Fieke van Dijk, Teamtraining:
  "Zeer praktische training gehad. Goede balans tussen theorie en praktijk. Fijn inspelend op situaties."

 • Jolanda Heijlen, teamleider:
  "Gerda is tijdens de training Teamleider Secretariaat een serieuze Brigitte Kaandorp. Met humor en een kwinkslag bespreekt Gerda heel serieuze dingen en maakt ze zo praktisch dat je er meteen mee aan de slag gaat."

 • Nicky Rijckaert, Secretaresse Stafconvent, Erasmus MC:
  "Gerda gaf een boeiende presentatie tijdens de kick-off van ons nieuwe secretaressenetwerk, waarbij 140 mensen aanwezig waren. We hebben veel enthousiaste reacties gehad op haar bijdrage. Gerda heeft veel aanwezigen geïnspireerd door haar manier van presenteren en haar prettige manier om interactie te laten plaatsvinden in de zaal, zonder dat iemand zich daarbij ongemakkelijk voelt. Dit maakte dat iedereen wat uit haar workshop kon halen. Dat is mooi als je dat kunt bereiken."

 • Een opdrachtgever:
  "Iedereen die ik spreek was enthousiast over de workshop over Samenwerken. Dat is ook niet verwonderlijk, want het enthousiasme en de passie die Gerda aan de dag legt in haar performance is subliem. Onze complimenten daarvoor! We zien dus ook uit naar de volgende sessie."

 • Esther Swint:
  "Ik heb de workshop 'Verbeter je samenwerking' gevolgd bij Gerda Bos en heb deze workshop als zeer inspirerend ervaren. Om toe te passen in mijn werkkring, maar zeker ook als persoonlijke ontwikkeling."

 • Jacqueline Vergeest, Bayer HealthCare, Mijdrecht:
  "De training Teamleider Secretariaat is een heel praktijkgerichte training, onder de deskundige leiding van Gerda Bos. Op basis van duidelijk uitgelegde theorie wordt al snel overgestapt op voorbeelden uit de praktijk. Ze maakt lastige dingen bespreekbaar door ze te oefenen met name door middel van rollenspellen, zodat ze de volgende dag gemakkelijker in de praktijk gebracht kunnen worden. Gerda is een prettige persoonlijkheid en pakt de issues daadkrachtig en toch integer aan, waardoor je je geïnspireerd voelt om jouw hobbel te nemen."

 • L.S. over de workshop In Balans in gezin en werk:
  "Na thuiskomst heb ik nog lang nagedacht over de avond. Het was een herkenbare en zeker ook leerzame avond. Veel dingen wist ik 'ergens' wel, maar de kunst is het nu 'even' te doen. Ik werd me bewust dat ik ruimte moet creëren door een extra ochtend opvang te regelen voor mijn jongste. Dat is inmiddels gelukt. Met de ruimte die nu komt, wil ik prioriteiten stellen die meehelpen aan een betere balans waardoor ik beter in mijn vel kom te zitten en dus op alle fronten beter kan fuctioneren. Dank voor de avond en de toegezonden sheets. Die helpen me om grenzen te stellen."

 • E. v V. over de workshop In Balans in gezin en werk:
  "De workshop heeft me een aantal dingen opgeleverd waar ik mee aan de slag kan. Ik werd me ervan bewust dat het, als werkende moeder met jonge kinderen, gewoon heel druk is! Veel dingen weet je wel, maar door de workshop wordt je even exra met je neus op de feiten gedrukt en zie je het belang van bijvoorbeeld 'ontspanning' beter in. Maar het mooiste wat het me heeft opgeleverd is 'volg je hart' en doe wat je het allerbelangrijkste vindt: genieten van mijn kinderen! Het woord 'Stoppen' heeft een andere betekenis voor me gekregen, namelijk stoppen met mezelf druk maken. Ik accepteer de situatie zoals deze is en het is goed."

 • Joyce van Berkel, Ricoh Nederland BV:
  "De training 'Sturing geven aan de secretaressepool' via Management Support was een leerzame en inspirerende training. Het delen van ervaringen, nieuwe inzichten en kennis met medecursisten heeft mij prima geholpen in de aanpak richting een secretaressepool. Zelfs de praktijkoefeningen (rollenspellen) waren soms echte eye-openers!"

 • Erik Stuurwold:
  “Gerda zet in haar workshop Loopbaanstappen met LEF zaken op een positieve manier neer, waarbij de realiteit niet uit het oog wordt verloren. Gerda is in haar omgaan als prettig, respectvol en direct te beschrijven.”

 • Erwin Rog:
  De LEF-methode die door Gerda bij Menea is opgezet, raakt elke deelnemer en zet hen op een positieve manier aan het denken. Het is een verrassende methode die zij zeer persoonlijk kan overbrengen. Gewoon positief en praktisch. Eigenlijk gun je iedereen zo'n dag!”