Gerda Bos

Coach voor professionele en persoonlijke ontwikkeling

Een nieuwe blik op de toekomst

Investeer in je relatie

Mensen veranderen en ontwikkelen. Tijdens onze relaties leren we onze kracht en kwetsbaarheid kennen. In een gezonde relatie omarm je de menselijkheid van je partner. Biedt je elkaar steun, zonder het over te willen nemen. 'Gun' je de ander de pijn die bij het leven hoort en help je je partner om deze te verdragen. Draag je beiden de volle verantwoordelijkheid voor je eigen geluk. En draag je graag een beetje bij aan het geluk van de ander.

Een gelijkwaardige relatie vraagt van ons dat we eerlijk naar onszelf kijken, onze eigenwaarde op orde brengen en onze behoeften en verlangens delen. Uiteraard met respect en ruimte voor de ander.

Jezelf kunnen zijn en verwachtingen

Vaak verwachten we -onbewust- dat de ander ons veiligheid, zorg, aandacht en waardering biedt. En dan ontstaan teleurstellingen en verwijten. Die natuurlijk weer invloed hebben op de ander, die zich tekort voelt schieten of overvraagd voelt. Voor je het weet ontstaan er allerlei patronen in je relatie, waarvan jullie de uitkomst al vooraf kunnen voorspellen. Wil je onderzoeken waar jullie behoeften en patronen vandaan komen? Hoe je jezelf leert begrijpen en geruststellen? Of op respectvolle wijze om hulp, steun en aandacht kunt vragen? Wil je aanvaarden dat je partner een menselijk mens is, die geen gedachten kan lezen? Die andere behoeften heeft dan jij? Dat jullie allebei de ruimte nodig hebben om jezelf te mogen zijn binnen jullie relatie? Kun je de ander zien, los van de verwachtingen die je hebt?

Als je begrijpt welke patronen zich afspelen tussen jullie en hoe jullie daar verandering in kunnen aanbrengen, wordt jullie verbinding sterker. Durven jullie de zoektocht aan?

Neem dan contact op voor meer informatie of een afspraak.

Mocht je partner (nog) niet mee willen naar relatietherapie, dan kun je ook alleen komen om inzicht te krijgen in jouw patronen en behoeften. Je hoeft niet te wachten tot je partner zover is, voordat je de verantwoordelijkheid neemt voor je eigen geluk.

Wanneer is relatietherapie zinvol

Relatietherapie (samen of alleen) kan op elk moment in de relatie worden ingezet. Als gezond relatie-onderhoud of om ontstane schade te herstellen.

  • Als je wilt focussen op de wat jullie bindt in plaats van op wat je mist
  • Als je jullie (fijne) verbinding wilt versterken en verdiepen
  • Als jullie vaak conflicten hebben
  • Als je je niet gehoord of gezien voelt
  • Als een van beiden verliefd is geworden of is vreemdgegaan
  • Bij twijfel of je verder wilt met de relatie
  • Tijdens of na een scheiding om samen te ontvlechten of om 'on speaking terms' te blijven
  • Bij het aangaan van een nieuwe relatie om oude patronen te voorkomen.

Het is ook mogelijk om samen met mij een scheidingsritueel of een scheidingsceremonie te organiseren. Dit kan helend werken voor beide partners en hun kinderen en ingezet worden als onderdeel van het rouwproces. In onderstaand artikel 'Scheidingsritueel: waarom eigenlijk' beschrijf ik wat een scheidingsritueel is en hoe het bijdraagt aan het welzijn van (ex-)partners en hun eventuele kinderen.

Artikelen over relaties lezen?

Verbinding of afstand?

Wil je meer verbinding in je relatie? Laat zien wie je bent en wat je voelt! Neem verantwoordelijkheid voor je geluk en laat los dat jij verantwoordelijk bent voor het geluk van de ander. Ik schreef er een artikel over op LinkedIn.

Lees het artikel of mail me gerust dat je het artikel graag in pdf ontvangt.

Scheidingsritueel: waarom eigenlijk?

Omdat scheiden een ingewikkeld en vaak pijnlijk proces is, schreef ik onderstaand artikel over het Scheidingsritueel. Een scheidingsritueel is gezond voor je stabiliteit, de ontwikkeling van je eventuele kinderen en de relatie met een nieuwe partner.

Lees het artikel of mail me gerust dat je het artikel graag in pdf ontvangt.

Aanbevolen boeken

Een schat aan liefde in je relatie - Marthe van der Noordaa
50 Relatieboosters, een happy relatie in 5 minuten per dag - Paulien Timmer
Houd me vast - Dr. Sue Johnson
Blijf toch bij me, verder na een affaire - Petra Deij
Het Bezoek - Hans 't Hart